logo
دوره 3، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 3 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi Kal-Boland M, Beiranvand S, Sheini Jaberi P. Study the Primary and Addiction Relapse Prevention Strategies from the Perspective of Addicted Persons’ Referred to Treatment Centers for Substance Abuse, Ahvaz. J Police Med 2014; 3 (1)
URL: http://jpmed.ir/article-1-218-fa.html
مرادی کل بلند مهرناز، بیرانوند سمیرا، شینی جابری پریسا. بررسی راهکارهای پیشگیری اولیه و پیشگیری از بازگشت اعتیاد، از دیدگاه بیمارمراجعه کننده به مراکز درمان سوءمصرف مواد مخدر شهر اهواز. نشریه طب انتظامی. 1393; 3 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-218-fa.html


1- مربی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران. ، beiranvandsamira@yahoo.com
2- کارشناس ارشد پرستاری گرایش داخلی - جراحی، بیمارستان شهدای عشایر، خرم آباد، ایران.
3- مربی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران.
چکیده:   (9629 مشاهده)

مقدمه: اعتیاد به عنوان یکی از جدی ترین معضلات اجتماعی در ایران بوده و زمینه ساز بسیاری از آسیب‎ها و انحرافات اجتماعی، می‎باشد که نیازمند پیشگیری‎های اولیه و ثانویه است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی رویکرد‎های پیشگیری اولیه و پیشگیری از عود مجدد اعتیاد از دیدگاه بیمار مراجعه کننده به مراکز درمان و سوءمصرف و کاهش آسیب مواد مخدر شهر اهواز در سال 92-1391 انجام شده است. مواد و روش‎ها: در این پژوهش توصیفی مقطعی، 200 نفر از مراجعین به 8 مرکز سوء مصرف و کاهش آسیب مواد مخدر در یک دوره 6 ماهه و به روش نمونه گیری تصادفی- خوشه‎ای انتخاب شدند. داده‎ها با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته در 3 بخش (اطلاعات دموگرافیک، رویکردهای پیشگیری اولیه و پیشگیری از عود مجدد اعتیاد) و مصاحبه سازمان یافته جمعآوری با استفاده از نرم افزارSPSS19 تجزیه و تحلیل شدند. یافته‎ها: میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه حاضر9/40 ± 32/19 سال، میانگین سنی شروع مصرف مواد 7/37 ± 20/7 و میانگین طول مدت بیماری اعتیاد در این گروه 8/30 ± 10/84 سال بود. در حیطه رویکردهای پیشگیری اولیه از اعتیاد به ترتیب رویکردهای خانوادگی، آموزشی، اجتماعی و اقتصادی و در حیطه رویکردهای پیشگیری از عود مجدد اعتیاد، رویکردهای آموزشی، خانوادگی و اجتماعی- اقتصادی به عنوان مهمترین رویکردها از نظر معتادان به مواد مخدر بودند. نتیجه‎گیری: با توجه به نتایج فوق، در تمامی برنامه‎های پیشگیری اولیه و پیشگیری از عود مجدد اعتیاد، علاوه بر توجه به رویکرد‎های فردی بایستی رویکردهای خانوادگی، آموزشی، اجتماعی و اقتصادی نیز به ترتیب اهمیت در گروه هدف مورد تأکید قرار گرفته، تا حداکثر اثربخشی محقق گردد.

متن کامل [PDF 512 kb]   (2604 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل |
دریافت: 1392/10/7 | پذیرش: 1393/6/18 | انتشار: 1393/6/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.