logo
دوره 13، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 13 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.TON.REC.1403.006

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdi M R, Zabihzadeh A, Rahmani M A. Principles of Intervention for Survivors of Homicide Bereavement and Exploring the Coping Strategies Employed by This Specific Group of Survivors. J Police Med 2024; 13 (1)
URL: http://jpmed.ir/article-1-1302-fa.html
عبدی محمدرضا، ذبیح زاده عباس، رحمانی محمدعلی. اصول مداخله در بازماندگان سوگ ناشی از قتل عمد و بررسی راهبردهای مقابله‌ای مورد استفاده در این گروه از بازماندگان. نشریه طب انتظامی. 1403; 13 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-1302-fa.html


1- گروه مشاوره و روانشناسی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران
2- گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، zabihzadeh.a@gmail.com
چکیده:   (9 مشاهده)
اهداف: از دست دادن فرزند بر اثر مرگ خشونت‌آمیزی نظیر قتل عمد، واقعه‌ای دردناک برای هر پدر و مادری محسوب می‌شود. پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهبردهای مقابله‌ای والدین سوگواری که فرزندشان را به‌واسطه قتل عمد از دست داده‌اند و بررسی اصول کار با این گروه از بازماندگان در دو گام انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه با روش کیفی و رویکرد پدیدارشناسی، در نیمه نخست سال 1403 انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه زنان و مردانی بودند که فرزندشان را بر اثر قتل عمد از دست داده و از طریق نمونه‌گیری هدفمند در محاکم قضایی استان گیلان انتخاب شدند. به‌منظور تعیین حجم نمونه‌ها از معیار اشباع داده‌ها و به‌منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز از روش کلایزی و همچنین شاخص روایی محتوا و نسبت روایی محتوا استفاده شد.
یافته‌ها: در این مطالعه، 13 والد سوگوار با میانگین سنی 69/55 سال (انحراف معیار = 24/8 سال) مشارکت کردند. با توجه به نتایج بدست‌آمده از تحلیل کیفی مصاحبه­ها مجموعاً شانزده اصل و یازده راهبرد مقابله‌ای شناسایی شد. همچنین بر اساس مقادیر CVI و CVR (به ترتیب 98/0 و 84/0) در گام دوم مطالعه، مداخله یکپارچه سوگ ناشی از قتل (IHBI) از منظر متخصصان و خبرگان، از روایی محتوایی مطلوبی برخوردار بود.
نتیجه‌گیری: اصولی که در این مطالعه شناسایی شد، چارچوبی عملی و کاربردی در اختیار درمانگرانی قرار داد که در محیط‌های انتظامی و قضایی با بازماندگان سوگ ناشی از قتل فعالیت می‌کنند تا آنها بتوانند مداخلاتی مؤثر و متناسب با نیازهای خاص این گروه از بازماندگان ارائه دهند. شماری از این اصول دارای ماهیتی عمومی بودند، در حالی که بخشی دیگر به‌طور خاص بر ابعاد ویژۀ سوگ ناشی از قتل تمرکز داشتند.
     
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: روان‌شناسی انتظامی
دریافت: 1404/1/28 | پذیرش: 1404/4/19 | انتشار: 1403/2/14
* نشانی نویسنده مسئول: گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.