logo
دوره 9، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 9 شماره 2 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirzad H, Abbasi Farajzadeh M, Hosseini Zijoud S R, Farnoosh G. The Role of Military and Police Forces in Crisis Management due to the COVID-19 Outbreak in Iran and the World . J Police Med 2020; 9 (2)
URL: http://jpmed.ir/article-1-887-fa.html
شیرزاد هادی، عباسی فرج زاده محسن، حسینی ذیجود سید رضا، فرنوش غلامرضا. نقش نیروهای نظامی و انتظامی در مدیریت بحران ناشی از شیوع بیماری کووید-19 در ایران و جهان. نشریه طب انتظامی. 1399; 9 (2)

URL: http://jpmed.ir/article-1-887-fa.html


1- پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات طب دریا، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج)، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج)، تهران، ایران
چکیده:   (6575 مشاهده)

اهداف: پس از ثبت نخستین مورد از بیماری کووید-۱۹ در اواخر دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین، این بیماری خیلی زود با انتقال انسان به انسان به سراسر جهان گسترش یافت و نگرانی های جهانی را برانگیخت، بطوری که سازمان بهداشت جهانی وضعیت شیوع بیماری کووید-۱۹ را پاندمی اعلام کرد. اتخاذ و انجام اقدامات کنترلی و پیشگیرانه در جهت مهار شیوع این بیماری در بسیاری از کشورها به‌طور کامل موفقیت‌آمیز نبود و منجر به ایجاد و گسترش بحران گردید. برای مقابله و مدیریت بحران ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ در ایران و برخی دیگر از کشورها، علاوه بر وزارت بهداشت و کادر درمان، نیروهای نظامی و انتظامی نیز وارد عمل شدند. این نیروها با انجام اقداماتی همچون پاکسازی و ضدعفونی‌کردن معابر، تأمین امنیت مراکز درمانی، محافظت از مراکز حساس و انبارهای ملی واکسن یا داروها، اعمال قرنطینه‌ها یا محدودیت‌های رفت‌وآمد، حفظ نظم عمومی، کنترل تجمعات، استفاده از دوربین های حرارتی و محافظت از جامعه در فضای مجازی، به کمک مردم و وزارت بهداشت آمدند.

نتیجه‌گیری: در بحران ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ ، سلامتی و جان پرسنل نظامی و انتظامی به عنوان مدافعان وطن در کنار مدافعان سلامت درخطر است. لذا مردم می‌بایست با همدلی بیشتری با این پرسنل و کادر درمان تعامل و همکاری داشته باشند تا بحران مدیریت گردد. در حال حاضر که واقع‌بینانه‌ترین روش برای مقابله با بحران و محدودکردن سرعت گسترش بیماری کووید-۱۹، ماندن در خانه و حفظ قرنطینه داوطلبانه است، مردم می‌بایست نهایت همکاری و همراهی را داشته باشند.

متن کامل [PDF 1012 kb]   (2107 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کوتاه | موضوع مقاله: مدیریت طب انتظامی
دریافت: 1398/12/28 | پذیرش: 1398/12/28 | انتشار: 1398/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.