logo
دوره 1، شماره 2 - ( 1391 )                   جلد 1 شماره 2 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani R, Sadeghizadeh M, Behmanesh M, Hosseinkhani S. Gene transfer to eukaryotic cells by a virus-like liposomal nano-system. J Police Med 2012; 1 (2)
URL: http://jpmed.ir/article-1-87-fa.html
رمضانی ریحانه، صادقی زاده مجید، بهمنش مهرداد، حسینخانی سامان. انتقال ژن به سلول‌های یوکاریوتی با واسطه نانو سامانه لیپوزومی شبه ویروسی. نشریه طب انتظامی. 1391; 1 (2)

URL: http://jpmed.ir/article-1-87-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، sadeghma@modares.ac.ir
چکیده:   (11339 مشاهده)

مقدمه: این مطالعه با طراحی یک سامانه انتقالی بر مبنای فسفاتیدیل‌کولین غشایی، یک مدل شبه ویروسی کاملاً ایمن و کارآمد برای انتقال ژن و تولید واکسنهای DNA معرفی می‌کند که قابل استفاده در بسیاری از حیطه‌های علوم پزشکی خواهد بود. مواد و روشها: به منظور ایجاد یک سامانه شبه سلولی در برگیرنده DNA، طی دو مرحله آبگیری و آب‌دهی پی‌در‌پی از لیپیدهای DMPC و کلسترول، DNA پلاسمیدی در یک ساختار بسته به خواهد افتاد. خصوصیات ساختار حاصل با بکارگیری الکتروفورز، اسپکتروسکوپی و پراکندگی دینامیک نور مورد بررسی قرارگرفت و پس از بهینه‌سازی خصوصیات ساختاری سامانه، جهت انتقال ژن نشانگر GFP به دودمان سلولی CHO مورد استفاده عملی قرار گرفت و خواص سمی آن بررسی گردید. میزان انتقال ژن توسط میکروسکوپ فلورسانس مورد مطالعه قرار گرفت. یافته‌ها: سیستم لیپیدی طراحی شده با وجود خنثی بودن از نظر بار الکتریکی سطحی، قادر بود DNA را با درصد بسیار بالا (98%) در ساختار خود به دام بیندازد. این وزیکولهای لیپیدی شبه ویروسی علاوه بر توانایی انتقال ژن GFP به سلولهای CHO، از پایداری بالایی برخوردار بوده و توانست مولکول DNA را برای مدتی بیشتر از 6 ماه همچنان در ساختار خود حفظ کند. نتیجه‌گیری: اگرچه امروزه ساختارهای کاتیونی در کانون توجه تولید واکسنهای DNA هستند، خواص سمی انکارناپذیر این ترکیبات، استفاده از آنها را با چالش روبرو می‌سازد. لذا نتایج امیدوارکننده انتقال ژن توسط سامانه‌های خنثی، روزنه امیدی برای ادامه تحقیقات در این حوزه خواهد بود. از آنجا که ساخت چنین سامانه‌ای هزینه چندانی ندارد، اهمیت به کارگیری چنین سامانه‌ای در همه‌گیریهای رایج در مناطق محروم می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

متن کامل [PDF 1792 kb]   (3520 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: فناوری‌های مرتبط با طب انتظامی
دریافت: 1392/1/19 | پذیرش: 1393/2/9 | انتشار: 1393/2/9
* نشانی نویسنده مسئول: گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.