logo
دوره 9، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 9 شماره 2 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafaat S M, jalili S, Zeinali S, Rabie Salehi G, shirzad H. Limitations of Forensic Kits in Identifying the Number of People in Blood Mix Samples of Relatives and Non-Relatives in a Pilot Study. J Police Med 2020; 9 (2)
URL: http://jpmed.ir/article-1-868-fa.html
شفاعت سید مهدی، جلیلی شیرین، زینلی سیروس، ربیع صالحی گلاره، شیرزاد هادی. محدودیت کیت‌های تشخیص هویت در شناسایی تعداد افراد موجود در نمونه‌های مخلوط خونی افراد خویشاوند و غیرخویشاوند در یک مطالعه پایلوت. نشریه طب انتظامی. 1399; 9 (2)

URL: http://jpmed.ir/article-1-868-fa.html


1- مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی کوثر، تهران، ایران
2- پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی، تهران، ایران
3- پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی، تهران، ایران ، hadi_shirzad@yahoo.com
چکیده:   (2194 مشاهده)

اهداف: مخلوط DNA، نمونه‌ای است که حداقل مادهٔ ژنتیکی دو فرد با یکدیگر مخلوط شده باشد. در پرونده‌های جنایی مرتبط با تجاوز یا قتل دیده شده که نمونه‌های چند فرد از طریق اسپرم، خون و غیره در صحنه‌های جرم با یکدیگر مخلوط شده است. شناسایی تعداد افراد موجود در یک نمونه DNA مخلوط در حل پرونده‌های جنایی بسیار مؤثر است. هدف از این مطالعه، بررسی محدودیت‌های کیت‌های تشخیص هویت در شناسایی نمونه‌های مخلوط خونی مربوط به بیش از یک نفر بود.

مواد و روش‌ها: این مطالعه پایلوت در سال ۹۸-۱۳۹۷ در یک آزمایشگاه ژنتیک پزشکی در شهر تهران انجام شد. ۱۷ مخلوط خونی از افراد خویشاوند و غیرخویشاوند با یکدیگر ترکیب و سپس با استفاده از کیت تشخیص هویتی که دارای ۱۷ جایگاه STR بود، تکثیر شدند. تعداد آلل‌های موجود در هر جایگاه توسط دستگاه ژنتیک آنالایزر XL ۳۱۳۰ مورد خوانش قرار گرفتند تا ژنوتیپ نمونه‌ها و تعداد آلل‌ در هر محل مشخص و تعداد افراد مربوط به هر مخلوط خونی محاسبه گردد. نمونه‌ها با استفاده از نرم‌افزار Gene Mapper ۴.۱ آنالیز شدند.

یافته‌ها: در نمونه‌های مربوط به مخلوط دو، سه و چهار فرد غیرخویشاوند و سه فرد خویشاوند، به ترتیب حداکثر چهار، شش، شش و چهار آلل مشاهده شد. درنتیجه تشخیص دقیق تعداد افراد دخیل در نمونه‌های بیش از سه نفر با استفاده از کیت‌هایی با حداکثر ۱۷ جایگاه، میسر نبود.

نتیجه‌گیری: از محدویت‌های اصلی کیت‌های تشخیص هویت مرسوم با حداکثر ۱۷ جایگاه STR، شناسایی تعداد افراد در نمونه‌های مخلوط بیش از سه نفر است. این محدودیت برای نمونه‌های مخلوطی که در آن افراد با یکدیگر رابطه خویشاوندی دارند، بسیار بیشتر است.

واژه‌های کلیدی: پروفایل DNA، STR، جرم‌شناسی
متن کامل [PDF 1150 kb]   (1029 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: پزشکی قانونی
دریافت: 1398/10/7 | پذیرش: 1398/12/20 | انتشار: 1399/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.