logo
دوره 9، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 9 شماره 3 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Razavi R, Arab A, Shirazi M. The Effectiveness of Mindfulness-based Forgiveness on Life Expectancy in Addicted Female Treated in Zahedan, Iran Compulsory Residence Centers. J Police Med 2020; 9 (3)
URL: http://jpmed.ir/article-1-820-fa.html
رضوی ریحانه، عرب علی، شیرازی محمود. اثربخشی بخشایش مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر امید به زندگی در معتادان متجاهر زن تحت درمان در مراکز اقامتی اجباری شهرستان زاهدان. نشریه طب انتظامی. 1399; 9 (3)

URL: http://jpmed.ir/article-1-820-fa.html


1- گروه روان‌شناسی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران
2- گروه روان‌شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران ، . Aliarab@edpsy.usb.ac.ir
3- گروه روان‌شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
چکیده:   (2449 مشاهده)

اهداف: اعتیاد عامل ناامیدی، عدم برگشت به زندگی و یک معضل اجتماعی، فرهنگی و روان‌شناختی در زنان مصرف‌کننده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بخشایش مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر امید به زندگی در معتادان متجاهر زن در شهرستان زاهدان بود.

مواد و روش‌ها: این پژوهش نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل در مراکز اقامتی اجباری ترک شهرستان زاهدان در تابستان ۱۳۹۷ انجام شد. از بین این افراد، ۳۰ زن معتاد متجاهر که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به روش غیرتصادفی در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ۱۵‌نفره کنترل و آزمایش قرار گرفتند. تمامی شرکت‌کنندگان در مرحله پیش‌آزمون، پرسش‌نامه امید به زندگی اشنایدر را تکمیل کردند. برای گروه آزمایش جلسات آموزش به مدت ۶ جلسه ۶۰دقیقه‌ای برگزار شد و به شیوه گروهی به مدت یک ماه تحت آموزش بخشایش مبتنی بر ذهن‌آگاهی قرار گرفتند. در این مطالعه به منظور بررسی اثربخشی درمان از تحلیل کواریانس یک‌راهه تحت قالب نرم‌افزار SPSS ۲۴ استفاده شد.

یافته‌ها: میانگین سنی ۱۵ شرکت‌کننده گروه آزمایش و کنترل به ترتیب ۳/۸±۳/۳۳ و ۳/۹±۰/۳۴ سال بود. میانگین نمرات امید به زندگی گروه آزمایش، در پس‌آزمون (۷.۲۶±۳۶.۶۷) نسبت به پیش‌آزمون (۸.۶۰±۳۰.۲۰) افزایش معناداری یافته بود. این در حالی بود که در پیش‌آزمون (۹.۰۵±۳۰.۵۳) و پس‌آزمون (۷.۱۷±۳۱.۳۳) گروه کنترل تفاوت معناداری مشاهده نشد. بین میانگین امید به زندگی در گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود داشت (۷۱۶/۱۳=F؛ ۰۰۱/۰>p). با حذف تأثیر نمرات پیش‌آزمون بین میانگین تعدیل‌شده امید به زندگی بر حسب گروه، در مرحله پس‌آزمون تفاوت معناداری وجود داشت. میانگین‌ها پس از حذف اثر پیش‌آزمون در پس‌آزمون افزایش یافت و میانگین‌های تعدیل‌شده امید به زندگی برای گروه آزمایش و کنترل به ترتیب ۷۷/۳۳ و ۲۲/۳۱ شد که نشان‌دهنده اثر آموزش بخشایش مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر امید به زندگی برای پیش‌آزمون بر حسب میانگین‌های تعدیل‌شده بود.

نتیجه‌گیری: آموزش بخشایش مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر امید به زندگی در معتادان متجاهر زن می‌تواند تأثیر مثبت داشته باشد.

 

واژه‌های کلیدی: ذهن‌آگاهی، بخشایش، امید به زندگی
متن کامل [PDF 1275 kb]   (989 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: اعتیاد و سوء مصرف مواد
دریافت: 1398/4/22 | پذیرش: 1399/2/20 | انتشار: 1399/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.