logo
دوره 5، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Besharati R, Raeissi P, Nasiripour A A, Tabibi J. The Effect of "Policymaking and Management of Objectives" on Operational Planning in Hospital In Iranian Public Hospitals. J Police Med 2016; 5 (1)
URL: http://jpmed.ir/article-1-431-fa.html
بشارتی رضا، رئیسی پوران، نصیری پور امیراشکان، طبیبی جمال. تأثیر عوامل سیاست‌گذاری و مدیریت اهداف بر فرایند برنامه‌ریزی عملیاتی در بیمارستان‌های دولتی ایران. نشریه طب انتظامی. 1395; 5 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-431-fa.html


1- دکتری، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
2- دانشیار، آمار، گروه تحلیل، تحقیق و اطلاعات آمار، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
3- دانشیار، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران. ، nasiripour@srbiau.ac.ir
4- استاد، مدیریت آموزش عالی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
چکیده:   (3279 مشاهده)

مقدمه: » سیاست‌گذاری و مدیریت اهداف « از ابعاد مهم برنامه‌ریزی عملیاتی بشمار می‌روند. یکی از مشکلات موجود در مدیریت بیمارستان‌ها عدم مدیریت صحیح اهداف و کم‎توجهی به سیاست‌ها و خط‌مشی سازمان برای برنامه‌ریزی عملیاتی می‌باشد. این پژوهش به‌منظور بررسی میزان تأثیر عوامل »سیاست‌گذاری و مدیریت اهداف« بر برنامه‌ریزی عملیاتی در بیمارستان‌های ایران در سال‌های 93- 1392 انجام گرفته است.

مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع کاربردی است که در مراحل مختلف آن از روش‌های مروری، تطبیقی و کمّی برحسب ضرورت استفاده شده است. در مرحله اول پژوهش الگوهای مختلف تئوری و عملی برنامه‌ریزی عملیاتی با روش مطالعات کتابخانه‌ای بررسی شدند. سپس ابعاد مشترک و غیرمشترک این الگوها در یک جدول تطبیقی تنظیم گردید. پس از تعیین متغیرهای الگوهای مختلف برنامه‌ریزی عملیاتی، پرسشنامه‌ای تدوین و اعتبار و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت و در مرحله میدانی با نظرخواهی از 176 نفر از خبرگان و صاحب‌نظران دانشگاهی و اجرایی بیمارستان‌ها، داده‌ها جمع‌آوری و تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی انجام شد.

یافته‌ها: تأثیر عامل »سیاست‌گذاری و خط‌مشی سازمان «بر برنامه‌ریزی عملیاتی در بیمارستان‌ها بر اساس محاسبه ضریب رگرسیونی تحلیل عاملی مقدار 0/878 و تأثیر عامل »مدیریت اهداف «مقدار 0/912 برآورد شد. همچنین در نتایج حاصل از نظرخواهی از خبرگان متغیرهای »راهنمایی واحدها در تدوین برنامه‌های عملیاتی بر اساس اهداف تعیین‌شده« با میانگین 4/33 و »توجه به سیاست‌های بهداشتی و درمانی کلی کشور برای برنامه‌ریزی« با میانگین 4/17 بیشترین امتیاز و در تحلیل به روش چرخش واریماکس متغیرهای »تدوین برنامه‌های عملیاتی در راستای اهداف برنامه استراتژیک بیمارستان« و »توجه به سیاست‌های بهداشتی و درمانی کلی کشور برای برنامه‌ریزی« به ترتیب با بار عاملی 0/704 و 0/739 بیشترین اهمیت را داشته‌اند.

نتیجه‌گیری: بیمارستان‌های دولتی ایران می‌توانند با به‌کارگیری مدیریت صحیح اهداف، به‌ویژه تدوین برنامه‌های عملیاتی در راستای برنامه‌های استراتژیک و نیز توجه به متغیر زمان برای انجام برنامه‌ها و همچنین توسعه و ترویج خط‌مشی سازمانی در زمینه تهیه برنامه‌های تفصیلی در راستای سیاست‌های بهداشتی درمانی کلی کشور، عملکرد برنامه‌ریزی عملیاتی را بهبود دهند.

 

متن کامل [PDF 1224 kb]   (1268 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: طب بحران
دریافت: 1394/8/5 | پذیرش: 1395/1/11 | انتشار: 1395/1/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.