نشریه علمی پژوهشی طب انتظامی Journal of Police Medicine
مقدمه: مرحله نوجوانی بهدلیل خودمحوری و عدم درک صحیح نوجوان از رفتارهای خود، دوره حساسی برای شروع رفتارهای پرخطر محسوب میشود. ازاینرو پژوهش حاضر بهمنظور بررسی و مقایسه رفتارهای پرخطر درمیان نوجوانان خانوادههای نظامی و غیرنظامی انجامشدهاست.
مواد و روشها: در این پژوهش توصیفیـ مقطعی، 1251 نفراز نوجوانان دختر و پسر خانوادههای نظامی و غیرنظامی بهشیوه نمونهگیری چندمرحلهای انتخاب شدند و بااستفادهاز مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی مورد ارزیابی قرارگرفتند. دادههای بهدستآمده بهکمک نرمافزار SPSS نسخه 19 و بااستفاده از روشهای آمار توصیفی و آزمون T برای گروههای مستقل مورد تجزیهوتحلیل قرارگرفتند.
یافتهها: نتایج بهدستآمده نشانداد که رفتار پرخطر رانندگیخطرناک در نوجوانان نظامی (23/4 درصد) و در نوجوانان غیرنظامی (26/4 درصد)، رابطه جنسی در نوجوانان نظامی (19/8 درصد) و در نوجوانان غیرنظامی (26/1 درصد)، خشونت در نوجوانان نظامی (7/7 درصد) و در نوجوانان غیرنظامی (12/7 درصد)، مصرف مشروبات الکلی در نوجوانان نظامی (5/5 درصد) و در نوجوانان غیرنظامی (9/6 درصد)، مصرف سیگار در نوجوانان نظامی (7 درصد) و در نوجوانان غیرنظامی (7/3 درصد) و مصرف مواد مخدر در نوجوانان نظامی (2/7 درصد) و در نوجوانان غیرنظامی (3/7 درصد) بهترتیب بیشترین میزان رفتار پرخطر است.
نتیجهگیری: باتوجهبه نتایج پژوهش حاضر، بین نوجوانان خانوادههای نظامی و خانوادههای غیرنظامی در رفتارهای پرخطر تفاوت معناداری وجود دارد و توجه جدی به دو نوع رفتار رانندگی پرخطر و رفتار جنسی پرخطر که از شیوع بالایی برخوردار است برای سلامت نوجوانان اساسیاست. انجام اقدامات پیشگیرانه در سنین پایینتر و اجرای برنامههای آموزشی به نوجوانان و والدین آنها جهت کاهش رفتارهای پرخطر نیز ضروری بهنظر میرسد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |