logo
دوره 3، شماره 4 - ( 1393 )                   جلد 3 شماره 4 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadi K, Ahmadi K, Fathi Ashtiani A, Azad Fallah P, Ebadi A. Determining The Mental Health Indicators in Military Personnel. J Police Med 2015; 3 (4)
URL: http://jpmed.ir/article-1-219-fa.html
محمدی خسرو، احمدی خدابخش، فتحی آشتیانی علی، آزادفلاح پرویز، عبادی عباس. تعیین شاخص‌های سلامت روانی کارکنان نیروهای مسلح. نشریه طب انتظامی. 1393; 3 (4)

URL: http://jpmed.ir/article-1-219-fa.html


1- دکترای، روان شناسی، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران.
2- دانشیار، مشاوره، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران.
3- استاد، روان‌شناسی، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران.
4- دانشیار، روان‌شناسی، گروه روان‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
5- دانشیار، آموزش بهداشت، گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران.
چکیده:   (13241 مشاهده)

مقدمه: ارتقاء سلامت روانی و پیشگیری از مشکلات روانی کارکنان یک وظیفه مهم برای مدیران و فرماندهان نظامی و انتظامی و دست‌اندرکاران حوزه سلامت روانی در سازمان‌های نظامی و انتظامی است. این اهداف مستلزم استقرار شبکه‌های اطلاع‌رسانی فعال و سیستم‌های مؤثر جمع‌آوری اطلاعات و تعیین شاخص‌های سلامت روانی کارکنان است. این مطالعه با هدف تعیین شاخص‌های سلامت روانی کارکنان نیروهای مسلح کشور انجام‌شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه بر اساس روش کیو و در شش مرحله انجام‌شده است: تهیه و تولید نمونه‌های کیو، انتخاب 30 نفر متخصص و کارشناس در حوزه سلامت روانی نیروهای نظامی و انتظامی با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند، رتبه‌بندی کیو در یک طیف 9 درجه‌ای بر اساس میزان اهمیت هر گویه (شاخص)، ورود و ثبت داده‌ها با استفاده از برنامه نرم‌افزاری SPSS، آنالیز آماری از طریق تحلیل آماری کیو (تحلیل مؤلفه‌های اصلی) و درنهایت تأویل و تفسیر نتایج. یافته‌ها: 32 شاخص برای استفاده در نظام سلامت روانی نیروهای مسلح در چهار طبقه وضعیت سلامت روانی، تعیین‌کننده‌های سلامت روانی، رفتارهای بهداشتی و معنوی و استفاده از خدمات بهداشتی تعیین و معرفی شد. نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر به‌عنوان یک مطالعه پایه برای توسعه شاخص‌های سلامت روانی در نیروهای مسلح انجام‌شده است که نتایج آن می‌تواند منعکس‌کننده وضعیت فعلی سلامت روانی در این سازمان‌ها باشد. به‌علاوه، این شاخص‌ها می‌تواند در ارزیابی وضعیت فعلی سلامت روانی، جهت‌گیری‌های سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های آتی، به‌روزرسانی اطلاعات حوزه سلامت روانی، امکان مقایسه‌های علمی و همچنین نظارت و ارزیابی خدمات سلامت روانی با هدف ارتقاء کیفیت سلامت روانی در سازمان‌های نظامی و انتظامی مفید باشد.

متن کامل [PDF 603 kb]   (6399 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل |
دریافت: 1392/8/28 | پذیرش: 1393/11/12 | انتشار: 1393/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.