logo
دوره 1، شماره 3 - ( 1391 )                   جلد 1 شماره 3 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Assessment of Disability Effects of Chronic Low Back Pain in NAJA Vali-e- Asr (A) Hospital Patients Before and After a Period of Medical Treatment Using Oswestry Disability Questionnaire. J Police Med 2012; 1 (3)
URL: http://jpmed.ir/article-1-167-fa.html
مجیدی علی، هیرادآسا رضا، اقدم حامد، شیرزاد هادی، سیکارودی هژیر، صمدی ساره. بکارگیری پرسشنامه اوسوستری به منظور ارزیابی میزان ناتوانی ناشی از کمردرد مزمن، قبل و بعد از یک دوره درمان دارویی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان فوق تخصصی ولی عصر ناجا (عج). نشریه طب انتظامی. 1391; 1 (3)

URL: http://jpmed.ir/article-1-167-fa.html


چکیده:   (14365 مشاهده)
مقدمه: کمر درد یکی از شایعترین مشکلات مورد توجه سلامت و اقتصاد جامعه می باشد .این مطالعه با هدف مقایسه میزان درد، ناتوانی در بیماران مبتلا به کمر درد مراجعه کننده به بیمارستان ولی عصر (عج) ناجا با استفاده از پرسشنامه اوسوستری قبل و بعد از یک دوره درمان دارویی انجام گرفته است. مواد و روشها: طی یک مطالعه توصیفی-تحلیلی، 167 بیمار مبتلا به کمر درد بیمارستان فوق تخصصی ولی عصر ناجا که به تشخیص متخصص معالج به مدت شش هفته با گروه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی تحت درمان قرار گرفتند، بر اساس فرمول کوکران و به شیوه در دسترس در نظرگرفته شدند. پرسشنامه شدت و ناتوانی ناشی از کمردرد اوسوستری قبل و بعد از درمان در مورد کلیه بیماران تکمیل گردید. از تفاضل نمره محاسبه شده قبل و بعد از درمان، میزانی بدست می آید که کمتر از 10 ٪ به عنوان بهبودی نسبی و بیشتر از 10 ٪ به عنوان بهبودی قابل قبول در نظر گرفته می شود. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS و آماره های توصیفی فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد، آزمون تی زوجی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که بین نمرات بیماران در متغیر ناتوانی ناشی از کمر درد در مرحله قبل از درمان و بعد از درمان تفاوت معنادار وجود دارد (به ترتیب 85 / 8± 76 / 34 در مقابل 89 / 7± 37 / 26 ، 0001 / .(P=0 یافته ها همچنین نشان می دهند که 3/ 32 ٪ از بیماران در نتیجه درمان به بهبودی کمتر از 10 ٪ و 7/ 67 ٪ به بهبودی 10 ٪ یا بیشتر دست یافتند. نتایج نشان داد بین جنسیت و میزان بهبودی کمردرد رابطه معنادار آماری وجود دارد ( 016 / .(P=0 نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد که درمان داوریی در کاهش ناتوانی ناشی از کمر درد موثر است و از پرسشنامه اوسوستری نیز می توان در کنار تشخیص های حوزه پزشکی به منظور ارزیابی ناتوانی ناشی از کمر درد استفاده کرد
متن کامل [PDF 296 kb]   (5528 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سيستماتيک |
دریافت: 1392/7/14 | پذیرش: 1393/2/9 | انتشار: 1393/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.