logo
دوره 13، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 13 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirzad O, Shayganfard M, Taji H. Comparative study of the establishment and application of health and safety regulations in the legal system of Iran and the European :union:. J Police Med 2024; 13 (1)
URL: http://jpmed.ir/article-1-1304-fa.html
شیرزاد امید، شایگان فرد مجید، تاجی حسین. بررسی تطبیقی وضع و اعمال مقررات ایمنی و بهداشت در نظام حقوقی ایران و اتحادیه اروپا. نشریه طب انتظامی. 1403; 13 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-1304-fa.html


1- دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی،دانشکده حقوق و علوم سیاسی،واحدمشهد، دانشگاه آزاد اسلامی،مشهد، ایران.
2- استادیار،گروه حقوق جزا و جرم شناسی،دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحدمشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران. ، drshayganfard@mshdiau.ac.ir
3- استادیار،گروه حقوق جزا و جرم شناسی،دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحدمشهد، دانشگاه آزاد اسلامی،مشهد، ایران.
چکیده:   (43 مشاهده)

مقدمه و هدف: در زمینه مقررات ایمنی و بهداشت، نظام‌های دولتی به‌جز مسئولیت‌های اجرایی، مسئولیت‌های قانون‌گذاری و نظارتی نیز بر عهده دارند. این موضوع سبب شده است که دولت‌ها توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشند و در موقعیت‌هایی که حوادثی در حوزه ایمنی و بهداشت رخ می‌دهد، انتقادات متوجه آنان گردد. در این راستا، نیازمند مقایسه سیاست‌های جنایی ایران و اتحادیه اروپا هستیم تا شباهت‌ها و تفاوت‌های موجود در رویکردهای این دو نظام سیاسی بهتر شناخته شود.
هدف از این تحقیق تحلیل شباهت‌ها و تفاوت‌های نظام‌های حقوقی در حوزه سیاست کیفری، به‌ویژه در زمینه ایمنی و بهداشت، است. از طریق شناسایی خلا‌ها و کمبودهای قانونی در قوانین ایران نسبت به اتحادیه اروپا، فرصت‌ها و چالش‌ها برای تدوین قوانین منسجم‌تر و نظام‌مندتر مشخص می‌گردد، و مسیر حرکت به سمت طراحی ساختارهای حقوقی محکم‌تر هموار می‌شود.
روش تحقیق: روش این پژوهش تحلیلی تطبیقی است و جمع‌آوری اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه‌ای و بررسی اسناد، کتب و مقالات مرتبط انجام شده است.
یافته ها: یافته‌ها نشان می‌دهد که انعکاس رویکرد پیشگیرانه در سیاست کیفری در هر دو نظام، مهم‌ترین شباهت است، اما خلاهای قانونی در ایران، نیازمند توسعه قوانین مدون و نظام‌مند است.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته های مطالعه حاضر می توان این گونه نتیجه گیرفت که طراحی قواعد منسجم ضررت اساسی دارد و یک سیستم منظم در این حوزه بایستی ایجاد گردد تا بتوان به شکل مؤثرتر در حوزه ایمنی و بهداشت اقدامات قانونی و پیشگیرانه انجام داد

     
نوع مقاله: مروری تحليلی | موضوع مقاله: بهداشت انتظامی
دریافت: 1404/2/7 | پذیرش: 1404/4/24 | انتشار: 1403/3/5
* نشانی نویسنده مسئول: drshayganfard@mshdiau.ac.ir

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.