logo
دوره 11، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 11 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: (IR.IAU.ARAK.REC).1399.009


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani H, Malekirad A, Mohajerani H R, jafari P, Akbari N. The Effect of Probiotic Dietary Supplementation on Ethanol-Induced White and Grey Matter Damage to the Brain in Male Wistar Rats. J Police Med 2022; 11 (1) : e23
URL: http://jpmed.ir/article-1-1076-fa.html
سلیمانی حدیث، ملکی راد علی اکبر، مهاجرانی حمیدرضا، جعفری پروانه، اکبری ندا. اثر مصرف مکمل غذایی پروبیوتیک بر آسیب ماده سفید و خاکستری مغز ناشی از اتانول در موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار. نشریه طب انتظامی. 1401; 11 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-1076-fa.html


1- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
2- گروه زیست‌شناسی و روان‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات علوم اعصاب کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران ، mohajeranihr@gmail.com
چکیده:   (1240 مشاهده)
اهداف: اتانول یک پیش‌اکسیدان قوی است که باعث استرس و آسیب اکسیداتیو سلولی می‌شود و دارای اثر مختل‌کننده توانایی‌های شناختی است که می‌تواند ناشی از آسیب بافتی باشد. در این مطالعه، اثرات بافتی اتانول به تنهایی و همراه با مصرف پروبیوتیک بر بخش‌هایی از ماده خاکستری و سفید مغز که در مجاورت بطن‌های جانبی قرار دارند، مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی و به مورد-شاهدی در آزمایشگاه تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی اراک انجام شد. 32 موش صحرایی نر نژاد ویستار بزرگسال (12 هفته) با وزن متوسط 300-250 گرم، به صورت تصادفی به چهار گروه هشت‌تایی تقسیم شدند: (I) گروه کنترل منفی: موش‌ها فقط با یک میلی‌لیتر بافر فسفات گاواژ شدند، (II) گروه پروبیوتیک: توسط cfu/ml 9 10 لاکتوباسیلوس کازئی به مدت دو ماه گاواژ شدند، (III) گروه دریافت‌کننده اتانول: اتانول با غلظت دو گرم در کیلوگرم، روزانه 30 دقیقه به روش داخل صفاقی تزریق شد، (IV): گروه پروبیوتیک-اتانول: در ابتدا پروبیوتیک cfu/ml 9 10 لاکتوباسیلوس کازئی به مدت دو ماه گاواژ شد و تزریق اتانول با غلظت دو گرم در کیلوگرم در پنج روز آخر دوره، هم‌زمان انجام شد. مطالعه هیستوپاتولوژیک و تجزیه و تحلیل آن با استفاده از تکنیک رنگ‌آمیزی H&E پس از قربانی‌شدن موش‌ها انجام شد. جهت تحلیل داده‌ها و ترسیم نمودارها ازنرم‌افزار Prism-GraphPad 9 استفاده شد. مقایسه گروه‌ها با آزمون آماری آنالیزواریانس یک طرفه انجام شد و از پس‌آزمون توکی (Tukey test) جهت تعیین تفاوت بین هر یک ازگروه‌ها با یکدیگر نیز استفاده شد.
یافته‌ها: مطالعه میکروسکوپی تغییرات پاتولوژیک قابل مشاهده در گروه اتانول را نشان داد (0/01>p). این گروه بیشترین آسیب ناشی از ادم وازوژنیک همراه با کشش فضای ویرشو-رابین، ادم هیدروستاتیک، کروماتولیز مرکزی، آسیب ایسکمیک نورونی و و تجمع سلول‌های گلیالی را در مقایسه باگروه کنترل منفی نشان داد (0/0001>p). در گروه اتانول-پروبیوتیک، آسیب‌های بافتی، 15 الی 25 درصد نسبت به گروه اتانول کاهش داشت (0/01>p). گروه‌های سالم و تنها دریافت‌کننده ماده پروبیوتیک از یک الگوی سالم بافتی برخوردار بودند.
نتیجه‌گیری: مکمل پروبیوتیک آسیب بافتی ناشی از اتانول درنواحی قشری و نیز زیرقشری مجاور بطن‌های مغزی را جبران می‌کند.

شماره‌ی مقاله: e23
واژه‌های کلیدی: اتانول [MeSHمغز [MeSHهیستوپاتولوژی [MeSHپروبیوتیک [MeSH]
متن کامل [PDF 1553 kb]   (999 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: اعتیاد و سوء مصرف مواد
دریافت: 1400/11/4 | پذیرش: 1401/3/16 | انتشار: 1401/4/10
* نشانی نویسنده مسئول: اراک-دانشگاه آزاداسلامی اراک

فهرست منابع
1. Airaodion AI, Ngwogu AC, Ekenjoku JA, Ngwogu KO. Hepatoprotective potency of ethanolic extract of Garcinia kola (Heckel) seed against acute ethanol-induced oxidative stress in Wistar rats. Int Res J Gastroenterol Hepatol. 2020;3(2):1-10. https://www.researchgate.net/publication/339051789_Hepatoprotective_Potency_of_Ethanolic_Extract_of_Garcinia_kola_Heckel_Seed_against_Acute_Ethanol-Induced_Oxidative_Stress_in_Wistar_Rats
2. Savage P, Horlock C, Stott B, Stebbing J. Enhanced sensitivity of lymphoid cells to ethanol ADH acetaldehyde toxicity; Implications for GDEPT and adoptive T cell therapy. CPPM. 2018;16(2):118-23. [DOI:10.2174/1875692116666180703151538]
3. Wang R, Zeng X, Liu B, Yi R, Zhou X, Mu J, Zhao X. Prophylactic effect of Lactobacillus plantarum KSFY06 on HCl/ethanol-induced gastric injury in mice. Food funct. 2020;11(3):2679-92. https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2020/fo/c9fo02474c [DOI:10.1039/C9FO02474C] [PMID]
4. Heidarzadeh F, Shahrabadi M, Rostami S, Pazoki M, Abbasi H, Hosseiniara SM, Hosseiniara S. Rapid and Accurate Diagnosis of Substance Abuse: A Narrative Review. J Police Med. 2022;11(1). http://dx.doi.org/10.30505/11.1.7
5. Dukay B, Walter FR, Vigh JP, Barabási B, Hajdu P, Balassa T, Migh E, Kincses A, Hoyk Z, Szögi T, Borbély E. Neuroinflammatory processes are augmented in mice overexpressing human heat-shock protein B1 following ethanol-induced brain injury. J Neuroinflammation. 2021(1):1-24. [DOI:10.1186/s12974-020-02070-2] [PMID] [PMCID]
6. Tizabi Y, Getachew B, Collins MA. Ethanol neurotoxicity. Handbook Neurotox. 2021:1-23. [DOI:10.1007/978-3-030-71519-9_205-1] [PMID] [PMCID]
7. Dudek I, Hajduga D, Sieńko C, Maani A, Sitarz E, Sitarz Met al. Alcohol-Induced Neuropathy in Chronic Alcoholism: Causes, Pathophysiology, Diagnosis, and Treatment Options. Curr Pathobiol Rep. 2020:87-97. [DOI:10.1007/s40139-020-00214-w]
8. Hammoud N, Jimenez-Shahed J. Chronic neurologic effects of alcohol. Clin Liver Dis. 2019;23(1):141-55. [DOI:10.1016/j.cld.2018.09.010] [PMID]
9. Westfall S, Lomis N, Kahouli I, Dia SY, Singh SP, Prakash S. Microbiome, probiotics and neurodegenerative diseases: deciphering the gut brain axis. Cell Mol Life Sci.. 2017;74(20):3769-87. [DOI:10.1007/s00018-017-2550-9] [PMID]
10. Zavareh AH, Khani RH, Pakpour B, Soheili M, Salami M. Probiotic treatment differentially affects the behavioral and electrophysiological aspects in ethanol exposed animals. Iran J Basic Med Sci. 2020;23(6):776. [DOI:10.22038%2Fijbms.2020.41685.9846]
11. Hadidi-Zavareh AH, Hajikhani R, Pakpour B, Salami M. Effect of probiotic supplementation on behavioral and electrophysiological aspects of memory and learning in ethanol exposed animals. KAUMS (FEYZ). 2020;24(1):1-9. [Persian]. http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_id=3909&sid=1&slc_lang=en
12. Parhizgar N, Azadyekta M, Zabihi R. Effect of probiotic supplementation on depression and anxiety. Complement Med J. 2021;11(2):166-79. [Persian]. http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_id=807&sid=1&slc_lang=en&html=1 [DOI:10.32598/cmja.11.2.1073.1]
13. Warner DR, Warner JB, Hardesty JE, Song YL, King TN, Kang JX, Chen CY, Xie S, Yuan F, Prodhan MA, Ma X. Decreased ω-6: ω-3 PUFA ratio attenuates ethanol-induced alterations in intestinal homeostasis, microbiota, and liver injury. J lipid Res. 2019;60(12):2034-49. http://dx.doi.org/10.1194/jlr.RA119000200 [DOI:10.1194/jlr.RA119000200] [PMID] [PMCID]
14. Xu G, Li C, Parsiola AL, Li J, McCarter KD, Shi Ret al. Dose-dependent influences of ethanol on ischemic stroke: role of inflammation. Front cell Neurosci. 2019;13:6. https://doi.org/10.3389/fncel.2019.00006 [DOI:10.3389%2Ffncel.2019.00006] [PMID] [PMCID]
15. Abrahao KP, Salinas AG, Lovinger DM. Alcohol and the brain: neuronal molecular targets, synapses, and circuits. Neuron. 2017;96(6):1223-38. [DOI:10.1016/j.neuron.2017.10.032] [PMID] [PMCID]
16. El-Sayyad HI. Future impact of probiotic therapy of metabolic disorder. J. Pharma. Rep. 2017;2:133. https://www.longdom.org/open-access/future-impact-of-probiotic-therapy-of-metabolic-disorder.pdf
17. Forsyth CB, Voigt RM, Keshavarzian A. Intestinal CYP2E1: A mediator of alcohol-induced gut leakiness. Redox Biol. 2014;3:40-6. [DOI:10.1016/j.redox.2014.10.002] [PMID] [PMCID]
18. Li YT, Xu H, Ye JZ, Wu WR, Shi D, Fang DQet al. Efficacy of Lactobacillus rhamnosus GG in treatment of acute pediatric diarrhea: A systematic review with meta-analysis. World J gastroenterol. 2019;25(33):4999. https://doi.org/10.3748/wjg.v25.i33.4999 [DOI:10.3748%2Fwjg.v25.i33.4999] [PMID] [PMCID]
19. Tsai YS, Lin SW, Chen YL, Chen CC. Effect of probiotics Lactobacillus paracasei GKS6, L. Plantarum GKM3, and L. rhamnosus GKLC1 on alleviating alcohol-induced alcoholic liver disease in a mouse model. Nutrition Res Pract. 2020;14(4):299-308. https://doi.org/10.4162/nrp.2020.14.4.299 [DOI:10.4162%2Fnrp.2020.14.4.299] [PMID] [PMCID]
20. Calasso M, Di Cagno R, De Angelis M, Campanella D, Minervini F, Gobbetti M. Effects of the peptide pheromone plantaricin A and cocultivation with Lactobacillus sanfranciscensis DPPMA174 on the exoproteome and the adhesion capacity of Lactobacillus Plantarum DC400. Appl Environ. Microbiol. 2013;79(8):2657-69. https://doi.org/10.1128/AEM.03625-12 [DOI:10.1128%2FAEM.03625-12] [PMID] [PMCID]
21. Leclercq S, Stärkel P, Delzenne NM, de Timary P. The gut microbiota: a new target in the management of alcohol dependence? Alcohol. 2019;74:105-11. [DOI:10.1016/j.alcohol.2018.03.005] [PMID]
22. Lee E, Lee JE. Impact of drinking alcohol on gut microbiota: Recent perspectives on ethanol and alcoholic beverage. Curr. Opin Food Sci. 2021;37:91-7. [DOI:10.1016/j.cofs.2020.10.001]
23. Abdelhamid M, Zhou C, Ohno K, Kuhara T, Taslima F, Abdullah M et al. Michikawa M. Probiotic Bifidobacterium breve Prevents Memory Impairment Through the Reduction of Both Amyloid-β Production and Microglia Activation in APP Knock-In Mouse. J Alz Dis. 2021;1-7. https://doi.org/10.3233/JAD-215025 [DOI:10.3233/jad-215025] [PMID] [PMCID]
24. La Fata G, Weber P, Mohajeri MH. Probiotics and the gut immune system: indirect regulation. Probiotics Antimicrob Proteins. 2018;10(1):11-21. [DOI:10.1007/s12602-017-9322-6] [PMID] [PMCID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.