logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سیستم اسکلتی-عضلانی

احمد قوچانی خراسانی، امیر فلاح نژاد مجرد، امیرعباس امینی، مهری فرهنگ رنجبر،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

اهداف: آسیب‌های اسکلتی-عضلانی یکی از شایع‌ترین آسیب‌ها در حین آموزش نظامی است. این آسیب‌ها می‌تواند باعث افزایش غیبت و کاهش توانایی افراد در حین عملیات نظامی شود و هزینه‌های زیادی را به بودجه سالانه نیروهای مسلح وارد کند. در این پژوهش با مراجعه به آموزش پلیس، میزان شیوع این آسیب‌ها و عوامل مرتبط با آن در بین شرکت‌کنندگان دوره آموزشی کارکنان پلیس مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع مقطعی است که مصاحبه با افراد، طی دی ماه لغایت اسفند ماه سال ۱۴۰۲ انجام شد. ۳۶۰ نفر (شامل ۴ گروه ۹۰ نفری) که دارای معیارهای مطالعه بودند، انتخاب و وارد مطالعه شدند. تشخیص قطعی بیماران دارای تروما بر اساس شرح حال، معاینه فیزیکی و در صورت لزوم بررسی تصاویر و گزارش رادیولوژی بود. شیوع تروماهای فیزیکی و همچنین فراوانی آسیب‌های هر ناحیه نسبت به کل آسیب‌ها سنجیده شد و ارتباط احتمالی بین متغیرها و میزان بروز تروما، توسط نرم‌افزار آماری SPSS ۲۹ اندازه‌گیری و نتیجه‌گیری نهایی گزارش شد. جهت آزمون و بررسی فرضیه‌ها از آمار توصیفی و آزمون‌های پارامتری برای متغیرهای نرمال و آزمون یومن‌ویتنی برای متغیرهای غیرنرمال یا کیفی استفاده گردید.
یافته‌ها: میانگین سن، وزن، قد و شاخص توده بدنی کارکنان به ترتیب ۰/۸۱±۲۱/۱۹ سال، ۸/۲۵±۷۵/۷ کیلوگرم، ۵/۱۴±۱۸۰/۲ سانتی‌متر و ۴/۲±۲۳/۲۰ کیلوگرم بر مترمربع بود. نتایج نشان داد که شیوع تروما در بین کارکنان کادر پلیس در دوران آموزشی ۴۳/۳ درصد بود که بیشترین درصد (۶۰/۹۰ درصد) مربوط به اندام تحتانی بود. ۴۴ نفر از ۹۰ نفر شرکت‌کننده سال چهارم دارای آسیب بودند. افرادی که دارای تروما بودند، به طور معناداری دارای سن بالاتر، وزن بالاتر و قد بلندتر از گروه بدون تروما بودند (۰/۰۵>p)؛ اما میانه تعداد ساعات تمرین فیزیکی در آنها کمتر از کارکنانی بود که تروما نداشتند. نتایج آزمون کای‌دو نشان داد که داشتن تروما ارتباط آماری معناداری با فعالیت پیش از خدمت (۰/۶۱۴=p) و سابقه شکستگی پیش از دوره (۰/۰۵<p) نداشت اما غیبت، ارتباط آماری معناداری با ترومای کارکنان داشت (۰/۰۰۱>p).
نتیجه‌گیری: در دوران آموزش بیش از خدمت کارکنان پلیس، بیشترین تروما در ناحیه اندام تحتانی است و افراد دارای سن بالاتر، وزن بالاتر، قد بالاتر و تمرین فیزیکی کمتر، بیشتر در معرض تروما هستند.


صفحه ۱ از ۱