logo
دوره 5، شماره 4 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 4 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi R, Garavand A. Classification of Mental and Behavioral Disorders Related Information With The Approach of The International Classification of Diseases. J Police Med 2017; 5 (4)
URL: http://jpmed.ir/article-1-552-fa.html
محمدی رضا، گراوند علی. طبقه‌بندی اطلاعات مربوط به اختلالات روانی و رفتاری با رویکرد طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها . نشریه طب انتظامی. 1395; 5 (4)

URL: http://jpmed.ir/article-1-552-fa.html


1- 1دکترای روان شناسی نظامی، مرکز تحقیقات کاربردی معاونت بهداشت، امداد و درمان ناجا، تهران، ایران.
2- 2کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات کاربردی معاونت، بهداشت، امداد و درمان ناجا تهران ایران.
چکیده:   (4770 مشاهده)

مقدمه: طبقه‌بندی و استفاده از اطلاعات انبوه تولیدشده در نظام سلامت و به‌طور خاص اختلالات روانی و رفتاری نقش مهمی در ارائه آمارهای صحیح بهداشت عمومی و افزایش سطح سلامت جامعه دارد. لذا هدف از مطالعه حاضر تبیین اهمیت استفاده از سیستم طبقه‌بندی اختلالات روانی و رفتاری با رویکرد طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها بوده است.

مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است که در سال 1394 انجام گردیده است. اطلاعات مربوطه با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتیPub med  وMag Iran  و موتورهای جستجوی Yahoo و Google و سایت سازمان جهانی بهداشت (WHO) و مطالعه در منابع کتابخانه‌ای مرجع به‎دست آمدند و سپس اطلاعات به‌دست‌آمده بر اساس اهداف پژوهش خلاصه‎بندی و گزارش گردیدند.

یافته‌ها: نظام طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها (ICD) که توسطWHO  منتشر می‌گردد، اختلالات روانی و رفتاری را در فصل پنج کتاب قرار داده است. سازمان جهانی بهداشت با توجه به اهمیت طبقه‌بندی و استفاده از اطلاعات مربوط به اختلالات روانی و رفتاری اقدام به تهیه یک طبقه‌بندی خاص مربوط به آن به نام توصیفات بالینی و راهنمای تشخیصی                                  Clinical Descriptions and Diagnostic Guidelines (CDDG)  نموده است.

نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت طبقه‌بندی اطلاعات مربوط به اختلالات روانی و رفتاری کشورهای پیشرفته در علم روانشناسی ازجمله ایالات‌متحده اقدام به طراحی و تهیه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) نموده است. با توجه به مزایای طبقه‌بندی و ارائه آمارهای دقیق جهت مقاصد درمانی، آماری، پژوهشی، قانونی و غیره استفاده از این نظام‌های طبقه‌بندی پیشنهاد می‌شود.

متن کامل [PDF 534 kb]   (992 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل |
دریافت: 1395/8/15 | پذیرش: 1395/8/15 | انتشار: 1395/8/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.