logo
دوره 5، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khajeamiri A R. Rapid Identification of Ecstasy (MDMA) and Methamphetamine by Color Tests. J Police Med 2016; 5 (1)
URL: http://jpmed.ir/article-1-472-fa.html
خواجه امیری علیرضا. شناسایی سریع اکستاسی(MDMA) و مت‎آمفتامین با استفاده از تست‌های رنگی. نشریه طب انتظامی. 1395; 5 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-472-fa.html


استادیار، سم‎شناسی، گروه پزشکی، دانشگاه علوم انتظامی، تهران، ایران ، akhajeamiri@yahoo.com
چکیده:   (7685 مشاهده)

مقدمه: محرک‌های شبه آمفتامینی (ATS) مانند مت‎آمفتامین و اکستاسی  (MDMA) شامل یک گروه از ترکیبات صناعی هستند که معمولاً محرک سیستم اعصاب مرکزی(CNS)  می‌باشند. در طول دهه گذشته سوءمصرف مت‎آمفتامین و به مقدار کمتر اکستاسی در بین جوانان ایران رشد بسیار چشمگیری داشته است. روش‌های GC-MS مورد استفاده برای شناسایی و تعیین مقدار محرک‌های شبه آمفتامینی گران‌قیمت و وقت‌گیر هستند. با توجه به اینکه روش‌های سریع مورد نیاز هستند، لذا در این تحقیق از تست‌های رنگی به‌عنوان ساده‌تری و سریع‌ترین روش‌های شیمیایی برای شناسایی MDMA و مت‎آمفتامین موجود در 40 نمونه ضبط‌شده در ایران استفاده شده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه 20 نمونه قرص اکستاسی و 20 نمونه مت‎آمفتامین که از پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی تهیه شدند، به‌وسیله تست‌های رنگی (تست مارکوئیس، تست سیمون، تست چن و تست اسید گالیک) مورد آزمایش قرار گرفتند. برای تأیید نتایج تست‌های رنگی در کلیه نمونه‌ها از GC-MS  استفاده شد.

یافته‌ها: همه قرص‌های دارای MDMA در واکنش با معرف مارکوئیس، رنگ بنفش تیره و در تست سیمون رنگ آبی پررنگ تولید کردند. در کلیه نمونه‌ها هیچ‌گونه تغییر رنگی در واکنش با معرف تست چن ایجاد نشد. همه نمونه‌های دارای MDMA با معرف تست اسید گالیک، رنگ بنفش تیره تا قهوه‌ای تولید کردند.همه نمونه‌های دارای مت‎آمفتامین در واکنش با معرف مارکوئیس، رنگ نارنجی و در تست سیمون رنگ آبی پررنگ تولید کردند. در کلیه نمونه‌های حاوی مت‎آمفتامین هیچ‌گونه تغییر رنگی در واکنش با معرف تست چن و اسید گالیک ایجاد نشد. همه نمونه‌ها با GC-MS مورد آزمایش قرار گرفتند. کلیه نتایج حاصل از تست‌های رنگی با GC-MS مورد تأیید قرار گرفت. مقدار MDMA موجود در قرص‌ها بین 10 تا 60 درصد و مقدار مت‎آمفتامین موجود در نمونه‌های شیشه بین 30 تا 70 درصد بود.

نتیجه‌گیری: از تست مارکوئیس برای متمایز نمودن آمفتامین از آنالوگ‌هایی از آمفتامین که بر روی حلقه دارای استخلاف هستند، استفاده می‌شود. تست سیمون معمولاً برای تشخیص ترکیبات روان‌گردانی که دارای ساختمان آمین نوع دوم هستند، شبیه مت‎آمفتامین و MDMA استفاده می‌شود. از تست چن برای تشخیص افدرین، پزدوافدرین، نورافدرین، فنیل پروپانولامین و متکاتینون از آمفتامین و مت‎آمفتامین، استفاده می‌شود. تست چهارم یا گالیک اسید برای متمایز نمودن آمفتامین یا مت‎آمفتامین از متیلن دی‎اکسی مت‎آمفتامین استفاده می‌شود. نتایج این تحقیق نشان داد که تست‌های رنگی می‌توانند در آزمایشگاه‌هایی که مجهز به دستگاه‌های آنالیز نمی‌باشند مورد استفاده قرار گیرند.

 

متن کامل [PDF 482 kb]   (1202 دریافت)    
نوع مقاله: توصيفی و ارزيابی | موضوع مقاله: پزشکی قانونی
دریافت: 1394/12/9 | پذیرش: 1395/1/11 | انتشار: 1395/1/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.