نشریه علمی پژوهشی طب انتظامی Journal of Police Medicine
مقدمه: طبقهبندی و استفاده از اطلاعات انبوه تولیدشده در نظام سلامت و بهطور خاص اختلالات روانی و رفتاری نقش مهمی در ارائه آمارهای صحیح بهداشت عمومی و افزایش سطح سلامت جامعه دارد. لذا هدف از مطالعه حاضر تبیین اهمیت استفاده از سیستم طبقهبندی اختلالات روانی و رفتاری با رویکرد طبقهبندی بینالمللی بیماریها بوده است.
مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است که در سال 1394 انجام گردیده است. اطلاعات مربوطه با جستجو در پایگاههای اطلاعاتیPub med وMag Iran و موتورهای جستجوی Yahoo و Google و سایت سازمان جهانی بهداشت (WHO) و مطالعه در منابع کتابخانهای مرجع بهدست آمدند و سپس اطلاعات بهدستآمده بر اساس اهداف پژوهش خلاصهبندی و گزارش گردیدند.
یافتهها: نظام طبقهبندی بینالمللی بیماریها (ICD) که توسطWHO منتشر میگردد، اختلالات روانی و رفتاری را در فصل پنج کتاب قرار داده است. سازمان جهانی بهداشت با توجه به اهمیت طبقهبندی و استفاده از اطلاعات مربوط به اختلالات روانی و رفتاری اقدام به تهیه یک طبقهبندی خاص مربوط به آن به نام توصیفات بالینی و راهنمای تشخیصی Clinical Descriptions and Diagnostic Guidelines (CDDG) نموده است.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت طبقهبندی اطلاعات مربوط به اختلالات روانی و رفتاری کشورهای پیشرفته در علم روانشناسی ازجمله ایالاتمتحده اقدام به طراحی و تهیه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) نموده است. با توجه به مزایای طبقهبندی و ارائه آمارهای دقیق جهت مقاصد درمانی، آماری، پژوهشی، قانونی و غیره استفاده از این نظامهای طبقهبندی پیشنهاد میشود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |