logo
دوره 9، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 9 شماره 4 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathi A, Sadeghi S, Rostami H, Jafar Pour N. The Role of Psychological Characteristics Related to Mental Security in Corona Anxiety and Social Stigma Experience after the First Wave of the Covid-19 Epidemic in Students. J Police Med 2020; 9 (4)
URL: http://jpmed.ir/article-1-918-fa.html
فتحی آیت اله، صادقی سولماز، رستمی حسین، جعفرپور نادر. نقش ویژگی‌های روان‌شناختی مرتبط با امنیت روانی در اضطراب کرونا و تجربۀ انگ اجتماعی پس از موج اول اپیدمی کووید-19 در دانشجویان. نشریه طب انتظامی. 1399; 9 (4)

URL: http://jpmed.ir/article-1-918-fa.html


1- پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا، تهران، ایران ، a.fathi64@gmail.com
2- گروه روان‌شناسی تربیتی، مؤسسه آموزش عالی چرخ نیلوفری آذربایجان، تبریز، ایران
3- پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا، تهران، ایران
4- گروه روان‌شناسی بالینی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده:   (3016 مشاهده)

 

اهداف: با توجه به شیوع بیماری کووید-۱۹ و ترس از انگ این بیماری، ویژگی‌های روان‌شناختی و به تبع آن امنیت روانی افراد می‌تواند بر سطح اضطراب کرونا و انگ اجتماعی آن تأثیرگذار باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ویژگی‌های روان‌شناختی مرتبط با امنیت روانی در اضطراب کرونا و تجربۀ انگ اجتماعی پس از موج اول اپیدمی کووید-۱۹ در دانشجویان دانشگاه آزاد شهر تبریز انجام شد.

مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی-تحلیلی است که با توجه به محدودیت تردد و تعطیلی دانشگاه‌ها هنگام جدی‌شدن خطر کرونا در ایران، به صورت پرسش‌نامه آنلاین انجام گرفت. با روش نمونه‌گیری در دسترس، ۲۵۹ نفر از دانشجویان علوم انسانی مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد شهر تبریز در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ به صورت داوطلبانه به سئوالات پرسش‌نامه‌های امنیت روانی مازلو، پرسش‌نامه اضطراب بیماری کرونا و پرسش‌نامۀ محقق‌ساختۀ انگ اجتماعی کرونا به ترتیب با روایی و پایایی ۸۹/۰ و ۸۴/۰ پاسخ دادند. برای بررسی رابطه بین ویژگی‌های روان‌شناختی با اضطراب کرونا و میزان انگ اجتماعی کرونا از آزمون رگرسیون چندگانه به کمک نرم‌افزار SPSS ۱۶ استفاده شد.

یافته‌ها: در پژوهش حاضر ۲۵۲ نفر از دانشجویان رشته علوم انسانی در مقطع کارشناسی از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز شرکت داشتند که ۲۰۸ نفر آنها (۵/۸۲%) دختر و ۴۴ نفر (۵/۱۷%) پسر بودند و میانگین سنی آنها ۴۲/۷±۴۳/۲۷ سال بود. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از مؤلفه‌های ویژگی‌های روان‌شناختی، پارانویا (۰۲۵/۰=p) و احساس سلامت (۰۰۹/۰=p) قادر بودند میزان اضطراب کرونا پس از موج اول اپیدمی را در دانشجویان پیش‌بینی نمایند. همچنین مؤلفه‌های پارانویا (۰۲۵/۰=p) و افسردگی (۰۴۲/۰=p) قادر بودند میزان انگ اجتماعی کرونا را پیش‌بینی نمایند.

نتیجه‌گیری: بیشتربودن میزان پارانویا و افسردگی در افراد و کمتربودن میزان احساس سلامت، می‌تواند اضطراب کرونا و تجربۀ انگ اجتماعی ناشی از آن را بالا ببرد.

 

متن کامل [PDF 1220 kb]   (2644 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: طب بحران
دریافت: 1399/3/24 | پذیرش: 1399/4/31 | انتشار: 1399/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.