logo
دوره 9، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 9 شماره 3 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

alirezaee M, fathiaghdam G, Ghamari M, Bazzazian S. Comparing the effectiveness of reality therapy and schema therapy on emotion regulation in women with marital conflict . J Police Med 2020; 9 (3)
URL: http://jpmed.ir/article-1-884-fa.html
علیرضایی مالک، فتحی اقدم قربان، قمری محمد، بزازیان سعیده. مقایسه اثربخشی واقعیت درمانی و طرحواره درمانی بر تنظیم هیجان در زنان دارای تعارض زناشویی. نشریه طب انتظامی. 1399; 9 (3)

URL: http://jpmed.ir/article-1-884-fa.html


1- گروه مشاوره، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران.
2- گروه روان‌شناسی، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران. ، fathi4468@yahoo.com
3- گروه روان‌شناسی، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران.
چکیده:   (2885 مشاهده)

اهداف: دشواری در تنظیم هیجان یکی از عوامل مهم در ایجاد تعارض زناشویی است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی واقعیت درمانی و طرح‌واره درمانی بر تنظیم هیجان در زنان دارای تعارض زناشویی انجام شد.

مواد و روش‌ها: این پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با پیگیری یک‌ماهه در میان تمام زنان دارای تعارض زناشویی که در زمستان ۱۳۹۷ به شورای حل اختلاف و مراکز مشاوره شهرستان ورامین مراجعه کردند، انجام شد. از میان تمامی مراجعان زن در بازه زمانی مورد نظر، ۱۲۰ نفر انتخاب شدند. از میان شرکت‌کنندگان، ۴۵ نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و به‌ صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل ۱۵نفره قرار گرفتند. سپس پرسش‌نامه تنظیم هیجان Gratz و Roemer اجرا شد. اعضای گروه آزمایش اول و دوم به ترتیب دو ماه واقعیت‌درمانی و طرح‌واره‌درمانی را به صورت گروهی دریافت کردند. بر گروه کنترل هیچ ‌نوع مداخله‌ای انجام نشد. بعد از اتمام دوره مداخلات درمانی، پس‌آزمون و پیگیری یک ماهه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس آمیخته با اندازه‌گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرم‌افزار SPSS ۲۴ انجام شد.

یافته‌ها: میانگین تنظیم هیجان گروه واقعیت‌درمانی در پیش‌آزمون ۰۵/۲±۰۷/۱۲۶، گروه طرح‌واره‌درمانی ۸۴/۴±۹۳/۱۲۷ و گروه کنترل ۵۶/۳±۱۳/۱۲۸ بود. شاخص تنظیم هیجان زنان دارای تعارض زناشویی در گروه واقعیت‌درمانی (۸۶/۴±۴۷/۹۱) و طرح‌واره‌درمانی (۴۳/۱۲±۴۷/۹۰) در مقایسه با گروه کنترل (۹۳/۲±۷۳/۱۲۶)، در پس‌آزمون کاهش معنادار داشت (۰۰۱/۰=p). در مرحله پیگیری، اثر واقعیت‌درمانی و طرح‌واره‌درمانی بر تنظیم هیجان ماندگار بود (۰۵/۰>p). تأثیر واقعیت‌درمانی و طرح‌واره‌درمانی بر تنظیم هیجان در مراحل پس‌آزمون و پیگیری یکسان بود (۰۵/۰>p).

نتیجه‌گیری: رویکردهای واقعیت‌درمانی و طرح‌واره‌درمانی بر تنظیم هیجان زنان دارای تعارض زناشویی اثربخش است.

متن کامل [PDF 1248 kb]   (1305 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: روان‌شناسی انتظامی
دریافت: 1398/12/18 | پذیرش: 1399/2/9 | انتشار: 1399/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.