logo
دوره 9، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Simkhah M, Dehghan Esmatabadi M, Zeinoddini M, Pourmahdi N. In Silico Design of a Hybrid Structure as Positive Control for Simultaneous Detection of 4 Pathogenic Agents by PCR Method. J Police Med 2020; 9 (1)
URL: http://jpmed.ir/article-1-827-fa.html
سیم خواه مونا، دهقان عصمت‌آبادی محمدجواد، زین‌الدینی مهدی، پورمهدی نفیسه. طراحی بیوانفورماتیکی یک سازه هیبریدی به عنوان کنترل مثبت جهت شناسایی هم‌زمان چهار عامل بیماری‌زا به روش PCR. نشریه طب انتظامی. 1398; 9 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-827-fa.html


1- مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، ایران ، esi89@gmail.com
2- مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، ایران
چکیده:   (2197 مشاهده)

اهداف: امروزه یکی از مهم‌ترین مشکلات در تشخیص پاتوژن‌های انسانی، کمبود کنترل مثبت است. ایدۀ استفاده از حامل‌های هیبریدی شامل ژن‌های پاتوژن‌های مختلف، می‌تواند به این محدودیت‌ها غلبه کند. ما می‌توانیم برای هر ناحیه پرایمرهای اختصاصی طراحی و از حامل‌های هیبریدی به عنوان نمونۀ‌ کنترل مثبت در واکنش زنجیره‌ای پلیمراز استفاده کنیم. در این پروژه، ما یک حامل هیبرید و پرایمرهای مربوطه را برای تشخیص فرانسیسلا، واریولا، بورخولدریا و یرسینیا به‌صورت انفورماتیکی طراحی کردیم.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه ژن‌های fopA، caf۱، ۱۶srRNA و HA به ترتیب به نمایندگی از فرانسیسلا، یرسینیا، بورخولدریا و واریولا برای قرار‌دادن روی حامل انتخاب شدند. توالی این ژن‌ها از پایگاه دادۀ NCBI به فرمت FASTA استخراج شد و برای یافتن ناحیۀ حفاظت‌شدۀ هر ژن، در نرم‌افزار BioEdit ۷.۰.۵.۳ هم‌ردیف‌سازی شد. سپس تغییرات خاصی در هر منطقه ژنی اعمال گردید و توالی‌ها در کنار یکدیگر قرار گرفتند و سازه مدنظر طراحی شد. پرایمرهای اختصاصی برای هر ناحیه‌ی ژنی با استفاده از نرم‌افزارهای Oligo ۷، BioEdit و همچنین ابزار OligoAnalyzer و پایگاه‌دادۀ NCBI طراحی شد. در پایان در نرم‌افزار SnapGene ۳.۲.۰.۱، سازه‌ در حامل PUC۵۷ همسانه‌سازی شد و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز روی حامل هیبریدی با استفاده از پرایمرهای طراحی‌شده، شبیه‌سازی گردید.

یافته‌ها: آنالیزها تأیید کردند که نواحی حفاظت‌شده برای هر ژن روی حامل هیبریدی قرار گرفتند و شبیه‌سازی واکنش زنجیره‌ای پلیمراز، صحت پرایمرهای طراحی‌شده را تأیید کرد.

نتیجه‌گیری: یک سازه هیبریدی شبیه‌ساز ژنتیکی به همراه انواع پرایمرهای مورد نیاز برای شناسایی چهار عامل فرانسیسلا، واریولا، بورخولدریا و یرسینیا به‌صورت بیوانفورماتیکی طراحی شده است تا بتوان با استفاده از آن به عنوان کنترل‌ مثبت، در شرایط اضطراری بتوانیم این‌گونه عوامل را شناسایی کنیم.

متن کامل [PDF 1161 kb]   (505 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: طب ترور
دریافت: 1398/5/6 | پذیرش: 1398/8/11 | انتشار: 1398/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.