logo
دوره 9، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabavifard S, Shirzad H, Jalili S. A Review on the Application of Brain Mapping in Neurocriminology and Neuroprediction of Criminal Behaviors. J Police Med 2020; 9 (1)
URL: http://jpmed.ir/article-1-771-fa.html
نبوی فرد سمانه، شیرزاد هادی، جلیلی شیرین. مروری بر کاربرد نقشه‌برداری مغز در جرم‌شناسی و پیش‌بینی عصبی رفتارهای مجرمانه. نشریه طب انتظامی. 1398; 9 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-771-fa.html


1- پژوهشکده تجهیزات و فناوری‌های انتظامی، پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا، تهران، ایران ، samaneh_nabavi@yahoo.com
2- پژوهشکده تجهیزات و فناوری‌های انتظامی، پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا، تهران، ایران
چکیده:   (3397 مشاهده)

اهداف: پژوهش‌ها در زمینه جرم‌شناسی عصبی، در سال‌های اخیر رشد چشمگیری یافته است. با توجه به اهمیت موضوع، هدف از نگارش مقاله حاضر، بررسی مطالعات در حیطه روش‌های مبتنی بر علوم اعصاب و مطالعات مغزی در حوزه جرم‌شناسی و پیش‌بینی جرم بود.

اطلاعات و روش‌ها: این مقاله مروری نظامند حاصل مطالعه و بررسی پژوهش‌های منتشر‌شده در پایگاه‌های ISI، Wiley، Sciencedirect، PubMed، Scopus و غیره بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ در زمینه جرم‌شناسی عصبی با رویکرد استفاده از نقشه مغز و اختلالات عصب‌زیست‌شناسی و همچنین نقش آن روش‌ها در پیش‌بینی رفتارهای خشونت‌آمیز، ضداجتماعی و مجرمانه بود.

یافته‌ها: برخی نشانگرهای عصب‌زیست‌شناسی با استعداد و تمایل فرد برای بروز رفتارهای خشن و مجرمانه مرتبط هستند. همچنین برخی مشخصه‌های خاص ساختاری و عملکردی مغز با صفات ضداجتماعی گروه‌های خاصی از مجرمان مانند قاتلان و سوءاستفاده‌کنندگان از کودکان، رابطه دارند. از سوی دیگر، تشخیص صفات عصب‌زیست‌شناسی مرتبط با گرایش‌های ضداجتماعی خاص می‌تواند برای افزایش صحت محاسبه احتمال ارتکاب جرم توسط یک فرد و نیز تکرار جرم و در‌نتیجه پیش‌بینی و جلوگیری از رفتار جنایت‌کارانه مورد استفاده قرار بگیرد.

نتیجه‌گیری: اگرچه براساس نتایج تحقیقات مورد بررسی در این مقاله و نیز به دلیل ماهیت بسیار پیچیده مغز، نتیجه‌گیری دقیق نیازمند پژوهش‌های تکمیلی بسیاری است، اما به نظر می‌رسد پیش‌بینی عصبی رفتارهای ضداجتماعی و مجرمانه با استفاده از نقشه برداری مغز و یافته‌های عصب‌زیست‌شناسی می‌تواند ابزاری برای کمک به دستگاه‌های انتظامی و نهادهای قضایی باشد، تا با ادغام سیاست‌ها و اقدامات فعلی که برای مجازات مجرمان به‌کار گرفته می‌شوند با استراتژی‌های اجتماعی- توان‌بخشی، درمان مجرمانِ در معرض خطر را بدون تهدید حقوق فردی آنها بهبود بخشد. چنین رویکردی می‌تواند اثرات مهمی در کاهش جرائم و ارتقای امنیت اجتماعی داشته باشد.

متن کامل [PDF 1003 kb]   (1036 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سيستماتيک | موضوع مقاله: فناوری‌های مرتبط با طب انتظامی
دریافت: 1397/9/18 | پذیرش: 1398/8/11 | انتشار: 1398/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.