logo
دوره 4، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi Nezhad S A, Jafari P, Tajabadi Ebrahimi M, Zilabi R. The Effect of Iran Probiotic Fermented Milk Beverage on Cholesterol and Liver Function Biomarkers of Rat. J Police Med 2015; 4 (1)
URL: http://jpmed.ir/article-1-321-fa.html
موسوی نژاد سید امین، جعفری پروانه، تاج آبادی ابراهیمی مریم، زیلابی رضا. تأثیر نوشیدنی تخمیری پروبیوتیکی ایران بر کلسترول و کبدِ رت. نشریه طب انتظامی. 1394; 4 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-321-fa.html


1- کارشناس ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، تهران،ایران.
2- استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک،اراک، ایران.
3- استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.
4- دکتری حرفه‎ای، پزشکی، دانشگاه علوم انتظامی، واحد جنوب غرب (اهواز)، اهواز، ایران. ، Reza.zilabi@yahoo.com
چکیده:   (7461 مشاهده)

مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی تأثیر نوشیدنی تخمیری پروبیوتیکی ایران بر سطح کلسترول و برخی شاخص‌های زیستی کبدی در مدل رت نر نژاد ویستار بود. مواد و روش‌ها: برای انجام این تحقیق 30 رت نر نژاد ویستار با وزن یکسان انتخاب و به‌صورت تصادفی به پنج گروه گروه‌بندی شدند. دو گروه کنترل دریافت‌کننده غذای معمولی و غذای چرب، سه گروه آزمون دریافت‌کننده پروبیوتیک (ml 1)، داروی لووستاتین (mg/kg 10) و پروبیوتیک و دارو باهم، به مدت 21 روز. نوشیدنی شیری تخمیری پروبیوتیک از پنج سویه لاکتوباسیلوس جداشده از فراورده‌های لبنی تخمیری بومی ایران با غلظت باکتریایی معادل cfu/ml 109×5 تهیه شد. در پایان میزان کلسترول، LDL، HDL،AST ، ALT، ALP، LDH و CPK در سرم رت‌ها تعیین گردید. یافته‌ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که میزان کلسترول خون، HDL و LDL با مصرف غذای چرب به نحو معنی‌داری افزایش‌یافته بود. مصرف خوراکی پروبیوتیک و دارو موجب کاهش کلسترول خون از 13/63 ± 164/3 به 2/27 ± 101/3 و 3/342 ± 108/0 شد. اثر سینرژی بین دارو و پروبیوتیک مشاهده نشد. میزان LDL در سه گروه آزمون به‌صورت معنی‌داری کمتر از گروه کنترل چرب بود. تفاوت معنی‌داری در سطوح CPK، ALT و AST در گروه نوشیدنی در مقایسه با کنترل چرب مشاهده نشد اما سطح ALP و LDH در گروه نوشیدنی به‌صورت معنی‌داری نسبت به کنترل چرب افزایش داشت. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل به نظر می‌رسد نوشیدنی تخمیری توانایی کاهش کلسترول را داشته و فاقد آثار سوء بر سیستم بیوشیمیایی هپاتوسیتی کبد رت بی‌تأثیر است.

متن کامل [PDF 731 kb]   (1831 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل |
دریافت: 1393/10/23 | پذیرش: 1394/2/19 | انتشار: 1394/4/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.