logo
دوره 5، شماره 5 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 5 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Reisi A, Fathi Ashtiani A, Salimi S H, Rabie M. Considering the General Health of Retired High Rank Police Officers and Providing Some Solutions to Reduce Their Psychological Problem during Retirement . J Police Med 2017; 5 (5)
URL: http://jpmed.ir/article-1-511-fa.html
رییسی ابوالقاسم، فتحی آشتیانی علی، سلیمی حسین، ربیعی مهدی. بررسی سلامت عمومی فرماندهان و مدیران ارشد بازنشسته نیروی انتظامی شهر تهران و ارائه راهکارهایی به منظور کاهش مشکلات روان‌شناختی آن‌ها در دوره بازنشستگی. نشریه طب انتظامی. 1395; 5 (5)

URL: http://jpmed.ir/article-1-511-fa.html


1- دانشجوی دکترای تخصصی روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‎الله (عج)، تهران، ایران.
2- استاد، مرکز تحقیقات علوم رفتاری و گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‎الله (عج)، تهران، ایران.
3- استاد، گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‎الله (عج)، تهران، ایران
4- 4استادیار، گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‎الله (عج)، تهران، ایران.
چکیده:   (3616 مشاهده)

مقدمه: بازنشستگی به عنوان یک تحول مهم و مؤثر در زندگی افراد می‌تواند نقش تأثیرگذاری را داشته و یکی از لحظات بحرانی زندگی را تشکیل دهد و در بسیاری از موارد حتی با نوعی نگرانی و اضطراب همراه باشد. هدف این پژوهش تعیین سطح سلامت عمومی فرماندهان و مدیران ارشد بازنشسته نیروی انتظامی شهر تهران و ارائه راهکارهایی به منظور کاهش مشکلات روان‌شناختی آنان در دوره بازنشستگی بود.

مواد و روش‌ها: جامعه آماری این تحقیق کلیه فرماندهان و مدیران ارشد مشغول به کار در دو سال آخر خدمت و فرماندهان و امیران ارشد بازنشسته در چهار سال اخیر بودند، که از بین آن‌ها 50 نفر از کسانی در شرف بازنشستگی بودند و 120 نفر از بازنشستگان به شیوه در دسترس انتخاب و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) را تکمیل کردند. در این پژوهش داده‌های به دست آمده با روش‌های آماری تحلیل مانوا و آزمون‌های زوجی و مقایسه گروه‌ها، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: بر اساس یافته‌های این تحقیق، بین میزان سلامت عمومی فرماندهان و مدیران ارشد نیروی انتظامی شهر تهران، قبل از بازنشستگی و سلامت عمومی ایشان پس از بازنشستگی اختلاف معنی‌داری مشاهده شد. طبق نتایج به دست آمده سلامت عمومی فرماندهان و مدیران ارشد قبل از بازنشستگی بیشتر از سلامت عمومی آن‌ها پس از بازنشستگی در گروه‌های شش ماه تا یک سال بعد از بازنشستگی بدون شغل جدید و دو تا چهار سال بدون شغل جدید بود.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده از تحلیل‌های آماری، اهمیت موضوع شغل و منبع درآمد برای مدیران و فرماندهان بازنشسته که با شروع دوره بازنشستگی بخشی از منبع درآمدی و سایر امتیازات رفاهی خود را از دست داده‌اند، مشخص گردید.

متن کامل [PDF 829 kb]   (899 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: بهداشت انتظامی
دریافت: 1395/5/1 | پذیرش: 1395/10/16 | انتشار: 1395/10/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.