logo
دوره 8، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 8 شماره 4 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ayadi N, ghasemi jobaneh R, dargahi S, ganji B. The Role of Alexithymia and Decisional Procrastination in Predicting Addictive Use of the Internet Among Students. J Police Med 2019; 8 (4)
URL: http://jpmed.ir/article-1-816-fa.html
اعیادی نادر، قاسمی جونبه رضا، درگاهی شهریار، گنجی بی نظیر. نقش نارسایی هیجانی و تعلل ورزی تصمیم گیری در پیش بینی استفاده اعتیادگونه از اینترنت در میان دانشجویان. نشریه طب انتظامی. 1398; 8 (4)

URL: http://jpmed.ir/article-1-816-fa.html


1- گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
2- گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
3- گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، shariardargahi@yahoo.com
4- گروه کامپیوتر و فنآوری اطلاعات، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:   (2361 مشاهده)

اهداف: اعتیاد به اینترنت یکی از عوامل تهدید‏کننده سلامت روان و پیشرفت تحصیلی دانشجویان است که تحت تأثیر عوامل مختلف هیجانی و روانشناختی قرار دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش نارسایی هیجانی و تعلل‏ورزی تصمیم‏گیری در پیشبینی استفاده اعتیادگونه از اینترنت در میان دانشجویان بود.

ابزار و روش‏ها: در این پژوهش همبستگی، 236 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال تحصیلی 95-1394، به شیوه نمونه‏گیری دردسترس و تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه اعتیاد به اینترنت، مقیاس نارسایی هیجانی و مقیاس تعلل‏ورزی تصمیم‏گیری پاسخ دادند. داده‏ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه‏ و‏ تحلیل قرار گرفتند.

یافته‏ها: بین نارسایی هیجانی و تعلل‏ورزی تصمیم‏گیری با اعتیاد به اینترنت در دانشجویان، رابطه مثبت و معنادار وجود داشت (01/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که نارسایی هیجانی و تعلل‏ورزی تصمیم‏گیری می‏توانند بهصورت مثبت و معنادار، 22 درصد از واریانس اعتیاد به اینترنت را پیش‏بینی نمایند.

نتیجه‏گیری: نتایج تحقیق حاضر نشانگر اهمیت نارسایی هیجانی و تعلل‏ورزی تصمیم‏گیری در اعتیاد دانشجویان به اینترنت است و تلویحات مهمی در زمینه اقدامات لازم به منظور پیشگیری از اعتیاد به اینترنت در دانشجویان دارد.

 

متن کامل [PDF 275 kb]   (671 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: اعتیاد و سوء مصرف مواد
دریافت: 1398/3/29 | پذیرش: 1398/5/22 | انتشار: 1398/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.